Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Téli gyógyszer – fokhagyma
  2021-10-20 14:04:41, szerda
 
 



A fokhagyma évszázadok óta hasznos helyet foglal el a konyhában. A gyógynövény gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik, legfőképpen antiszeptikus és antibakteriális hatásai miatt. Egy allicin nevű vegyületet is tartalmaz, de számos olyan tápanyagban is gazdag, mint például C- és K-vitamin, niacin, kálium, magnézium, foszfor és cink.

A foghagyma nagyon hasznos lehet megfázás és köhögés esetén, de segíthet kivédeni ezeknek a betegségnek a kialakulását. Az allicin csökkenti az LDL-oxidációját, és ha csökken a koleszterinszint, akkor javul a szív egészsége is. A fokhagyma rendszeres fogyasztása megakadályozhatja a vérrögök kialakulását és így a trombózis megelőzésében is segítségünkre lehet.

Ez a gyógynövény antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásokkal is rendelkezik, és ezzel az agy működését is aktívan támogatja. Hatékony lehet az olyan neurodegeneratív betegségek ellen is, mint például Alzheimer-kór vagy demencia.

Az emésztési problémáink is javulhatnak, ha az étrendünkbe mindig belecsempészünk 1-2 gerezd nyers fokhagymát. Ennek előnye vitathatatlan, hiszen csökkenti a belekben kialakuló gyulladást. A fokhagyma mellett szól az is, hogy elpusztítja a bélben lévő úgynevezett rossz bélbaktériumokat és védelmezi a jó baktériumokat.

A fokhagyma azok számára is hasznos, akik 2-es típusú cukorbetegségben szenvednek, vagy a megelőzést tartják fontosnak, hiszen nagyon hatékonyan szabályozza a vércukorszintet.

A fokhagyma véd a szabad gyökök ellen is és megakadályozhatja a sejtek károsodását. A benne található cink az immunitás fokozásában vesz aktívan részt, a C-vitamin pedig segít a fertőzések leküzdésében. Ez a gyógynövény szem- és fülfertőzések esetén is nagyon hatásos lehet, mivel antimikrobiális hatásokkal rendelkezik.

A fokhagyma nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, amelyek védelmet jelenthetnek a tüdő-, a prosztata, a húgyhólyag-, a gyomor-, a máj- és a vastagbélrákkal szemben. Antibakteriális hatása pedig megakadályozhatja a gyomorfekély kialakulását és a bélfertőzés ellen is nagyon hatásos lehet.

Ha fogyni szeretnénk, akkor is gondoljunk erre a gyógynövényre, mivel a fokhagyma növeli a termogenezis folyamatát a szervezetben, ez több zsír elégetéséhez vezet, és ennek hatására még az LDL-koleszterin-szint is csökkenhet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: neurodegeneratív, koleszterinszint, tulajdonságokkal, cukorbetegségben, bélbaktériumokat, antimikrobiális, vércukorszintet, antibakteriális, belecsempészünk, antioxidánsokat, vastagbélrákkal, segítségünkre, baktériumokat, gyógynövényre, megelőzésében, vitathatatlan, antiszeptikus, fülfertőzések, kialakulását, termogenezis, jelenthetnek, szervezetben, elégetéséhez, gyomorfekély, leküzdésében, mennyiségben, gyógynövény, antioxidáns, rendelkezik, úgynevezett, bélfertőzés, betegségnek, étrendünkbe, javulhatnak, problémáink, fogyasztása, fokhagyma évszázadok, gyógynövény gyógyító, allicin nevű, foghagyma nagyon, allicin csökkenti, szív egészsége, fokhagyma rendszeres, vérrögök kialakulását, trombózis megelőzésében, gyógynövény antioxidáns, olyan neurodegeneratív, emésztési problémáink, étrendünkbe mindig, belekben kialakuló, fokhagyma mellett, bélben lévő,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Ahogy emelkedik a rezgés...  Bizonyos kulturális szint nélk...  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Gondolatok az életről és szere...  Szép estét  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Aki szeret, annak senki sem id...  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerűen  802 esztendeje, 1222. április ...  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Sokkal bölcsebb a természet,  Kellemes esti időtöltést  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Gárdonyi Géza - Április végén  Ahogy emelkedik a rezgés...  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Alakot vált...  Föld napja április 22  Próbálkozni kell ahhoz,  Emberként automatikusan értéke...  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Muratáj  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  György napra  Facebookon kaptam  A végzet az  Minden gyerek jó.  Föld napja április 22  Alvó cica  Gaál Viktor gondolata  Április 22. a Föld napja,  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  Föld napja április 22 
Bejegyzés Címkék
fokhagyma évszázadok, gyógynövény gyógyító, allicin nevű, foghagyma nagyon, allicin csökkenti, szív egészsége, fokhagyma rendszeres, vérrögök kialakulását, trombózis megelőzésében, gyógynövény antioxidáns, olyan neurodegeneratív, emésztési problémáink, étrendünkbe mindig, belekben kialakuló, fokhagyma mellett, bélben lévő, fokhagyma azok, megelőzést tartják, szabad gyökök, sejtek károsodását, benne található, immunitás fokozásában, fertőzések leküzdésében, gyógynövény szem-, fokhagyma nagy, vastagbélrákkal szemben, gyomorfekély kialakulását, bélfertőzés ellen, fokhagyma növeli, termogenezis folyamatát, neurodegeneratív, koleszterinszint, tulajdonságokkal, cukorbetegségben, bélbaktériumokat, antimikrobiális, vércukorszintet, antibakteriális, belecsempészünk, antioxidánsokat, vastagbélrákkal, segítségünkre, baktériumokat, gyógynövényre, megelőzésében, vitathatatlan, antiszeptikus, fülfertőzések, kialakulását, termogenezis, jelenthetnek, szervezetben, elégetéséhez, gyomorfekély, leküzdésében, mennyiségben, gyógynövény, antioxidáns, rendelkezik, úgynevezett, bélfertőzés, betegségnek, étrendünkbe, javulhatnak, problémáink, fogyasztása, oxidációját, elpusztítja, fokozásában, károsodását, legfőképpen, szabályozza, tápanyagban, koleszterin, húgyhólyag, hatásokkal, gondoljunk, fertőzések, évszázadok, csökkenhet, szeretnénk, folyamatát, betegségek, rendszeres, vegyületet, megelőzést, szenvednek, hatékonyan, gyulladást, fokhagymát, tartalmaz, trombózis, fokhagyma, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5403
  • e Hét: 30294
  • e Hónap: 61780
  • e Év: 266481
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.